TRAVNIK: Oskrnavljena bista Josipa Broza

TRAVNIK: Oskrnavljena bista Josipa Broza

13
0
SHARE
travnik:-oskrnavljena-bista-josipa-broza

Članovi UABNOR-a općine Travnik jučer su, kao i svih prethodnih godina došli urediti bistu Josipa Broza Tita u parku ispred Općine Travnik i ostali su zatečeni natpisima na bisti. 

Natpisi „Tito je Hrvat“ uz nacrtani križ, kao i druge  nacrtane figure, članovi UABNOR-a smatraju da su djelo maloljetnika, jednako kao i prepravljanje godine rođenja Josipa Broza Tita u 1992. godinu.

Pripadnici Policijske uprave Travnik jutros su izvršili očevid, a na raspolaganje im je stavljen i video nadzor Općine Travnik s čijih bi snimaka trebao biti prepoznat počinitelj.

“U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi, UABNOR Općine Travnik pokrenut će postupak protiv roditelja maloljetnika s ciljem upozoravanja roditelja kao i obrazovnih insitucija na području općine Travnik koje moraju kroz nastavni program dati značaj antifšističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu i djelu i liku Jospia Broza Tita. Generacije koje stasavaju i koje su sutra nositelji razvoja BiH moraju znati ulogu Josipa Broza Tita u razvoju Bosne i Hercegovine i odlukama I., II. i III. zasjedanja ZAVNOBIH-a kojima je utemeljena današnja država Bosna i Hercegovina, kao i odlukama II. zasjedanja  AVNOJ-a, gdje su potvrđene odluke iz Mrkonjić Grada gdje je održano I. zasjedanje ZAVNOBIH-a. Zato svako sknavljenje biste Josipa Broza Tita i spomenika iz Drugog svjestkog rata je skrnavljenje tekovina Bosne i Hergovine i njenih naroda koje već stoljećima žive na ovim prostorima”, naveli su u priopćenju iz UABNOR-a Travnik, te dodali:

“Nemili incident neće spriječiti članove UABNOR-a da danas, u 15,05 sati odaju počast Josipu Brozu Titu, koji je preminuo na današnji dan, točno prije 41 godinu”.

Pozvali su građane Travnika da im se pridruže i odaju počast zajedno s članovima UABNOR-a općine Travnik.

radiovitez.ba