Nova parlamentarna većina u Novom Gradu zatražila smjenu predsjedavajućeg Delalića i njegovih...

Nova parlamentarna većina u Novom Gradu zatražila smjenu predsjedavajućeg Delalića i njegovih zamjenika, Delalić odbio uvrstiti tačku oko njegove smjene na dnevni red

8
0
SHARE

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo predsjedavajući Općinskog vijeća Tajib Delalić odbio je zahtjev opozicije da uvrsti na Dnevni red tačku ‘prijedlog razrješavanja predsjedavajućeg i njegovih zamjenika’.

Naime u obrazloženju nove parlamentarne većine koju sada čine pored vijećnika ‘Trojke’ i nezadovoljni vijećnici Bajro Biber i Drago Jurić , je navedeno da je aktuelno rukovodstvo općinskog vijeća u prethodnom periodu bilo jako neaktivno.

“Postiđeni smo neradom općinskog vijeća kojem i sami pripadamo. Naime završno sa 30.4.2021., što je pet i po mjeseci od lokalnih izbora, Općinsko vijeće Novi Grad, održalo je skromne tri sjednice, sa ukupno deset tačaka dnevnog reda. U istom periodu Općina Centar imala je devet zasijedanja vijeća, Novo Sarajevo deset, Stari Grad Sarajevo sedam”, naveli su između ostalog u obrazloženju.

Ipak, i uz obezbjeđenu većinu, predsjedavajući Delalić odbio je ovaj prijedlog uz obrazloženje da ne vidi hitnost uvrštavanja te tačke na dnevni red uz ponavaljanje rečenice “Ja tumačim!”.

Sjednica je prekinuta jer dnevni red nije usvojen. Podržalo ga je 14 od 31 općinskog vijećnika.

pressmedia.ba