Krizni štab FBiH predložit će pomjeranje policijskog sata

Krizni štab FBiH predložit će pomjeranje policijskog sata

17
0
SHARE
krizni-stab-fbih-predlozit-ce-pomjeranje-policijskog-sata

prije 22 sata
Aktuelno, Fojnica

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva Vladi Federacije BiH predložit će izmjene aktuelnih mjera donesenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa na području Federacije BiH.
Prema informacijama koje smo dobili Vladi FBiH bit će upućen prijedlog da se mjera ograničenja kretanja građana pomakne od 22 sata do 5 ujutro, umjesto od 21 sat, kako je trenutno na snazi.
Krizni štab je predložio da se na skupovima na otvorenom, kao i ugostiteljskim objektima, dozvoli okupljanje do 30 osoba, te će biti predložena i naredba da se centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.
Sjednica Vlade Federacije BiH, na kojoj će se odlučivati o prijedlozima Kriznog štaba, održat će se u četvrtak.
Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu 29. aprila usvojila informaciju s predloženim naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH.
Na snazi ostaje naredba vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini uz redovno obavještavanje KŠ FMZ.
Na snazi ostaje i ograničavanje kretanja građana na cijelom teritoriju Federacije BiH u vremenu od 21 sata uvečer do pet sati ujutru narednog dana.

Pročitajte i ovo

Video / Hamid Babanović: Ljudi ne šaljite mi pare, radim, zarađujem!
Hamid Babanović iz Lupca kod Zenice u samo osam mjeseci potpuno je promijenio svoj i život …

mahalla.ba