Brkić poziva na online konsultacije o Programu reformi BiH 2021

Brkić poziva na online konsultacije o Programu reformi BiH 2021

18
0
SHARE
brkic-poziva-na-online-konsultacije-o-programu-reformi-bih-2021

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH Josip Brkić pozvao je stručnjake iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnike nevladinih organizacija i medija da učestvuju u online konsultacijama o prijedlogu dokumenta ‘Program reformi Bosne i Hercegovine 2021’, koji je Komisija za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine usvojila na posljednjoj sjednici.

– U skladu sa članom 18. Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa, Komisija za saradnju sa NATO-om BiH zaključila je da bi, osim institucija Bosne i Hercegovine, u proces javnih konsultacija trebalo da bude uključena i šira javnost. Prijedlog dokumenta postavljen je na web platformu eKonsultacije – ističe Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Dokument je na linku.

Dostavljeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe bit će razmotreni na narednoj sjednici Komisije za saradnju sa NATO-om BiH. Krajnji rok za javne konsultacije je 19.05.2021. godine. Za pristup navedenoj platformi potrebna je prethodna registracija.

– Pojašnjenje registracije dostupno na linku. Ako budete imali tehničke probleme sa registracijom molimo da pozovete 033 281 164 ili da se obratite za pomoć putem e-maila: alma.vrazalica@mvp.gov.ba – navodi se.

pressmedia.ba