Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Vozači, oprez: Učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

14
0
SHARE
vozaci,-oprez:-ucestali-odroni,-savjetuje-se-opreznija-voznja

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično mokrom kolovozu, upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22.00 do 6.00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava, saopšteno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima 23.00-04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

bhrt.ba