Policija u Gaziantepu suzavcem rastjerala vjernike koji su došli u džamiju (VIDEO)

Policija u Gaziantepu suzavcem rastjerala vjernike koji su došli u džamiju (VIDEO)

17
0
SHARE
policija-u-gaziantepu-suzavcem-rastjerala-vjernike-koji-su-dosli-u-dzamiju-(video)

U džamiji u Gaziantepu, na jugoistoku Turske, policija je suzavcem rastjerala vjernike i pripadnike fondacije “Furkan” koji su došli na namaz u džamiju uprkos potpunom lockdownu koji je na snazi u ovoj zemlji.
Lideri ove organizacije protive se odluci vlasti da zabrane okupljanja u džamijama jer kažu da je to ujedno i oduzimanje vjerskih sloboda.Policija im je naredila da se raziđu, a nakon što to nisu učinili došlo je do sukoba, a tom prilikom policija je koristila i suzavac.
– Ovo nije Izrael, ovo je Turska. Oni koji omogućavaju ljudima da se okupljaju na stadionima, javnom prevozu i preduzećima uprkos epidemiološkim mjerama, sprečavaju vjernike da se mole u džamijama”, rekli su iz organizacije.
Iz ove fondacije, koja je poznata je u Turskoj po brojnim političkim ekscesima, najavili su da će nastaviti insistirati na okupljanjima u džamijama.

Islamist Furkan Foundation attempted to hold a mass in mosque which was targeted by police intervention with tear gas indoors. Multiple people got detained as the sect members react to ban on gathering in mosques.pic.twitter.com/YixV45jGvG— dokuz8NEWS (@dokuz8news) May 3, 2021

Autor: Avaz.ba

vijesti-x.com