Izvršena primopredaja / 50.000 doza vakcine Sinopharm iz Kine stiglo u BiH

Izvršena primopredaja / 50.000 doza vakcine Sinopharm iz Kine stiglo u BiH

22
0
SHARE
izvrsena-primopredaja-/-50.000-doza-vakcine-sinopharm-iz-kine-stiglo-u-bih

U ime države Bosne i Hercegovine donaciju je preuzela ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević.
Donaciju je uručio ambasador Narodne Republike Kine u BiH, Ji Ping.
Riječ je o 50.000 Sinopharm vakcina koje je Narodna Republika Kina izdvojila za stanovnike Bosne i Hercegovine. Tokom ceremonije potpisano je i „Pismo primopredaje“ između Gudeljević i Ji Pinga.
Osim ambasadora Ji Pinga i ministrice Gudeljević, ceremoniji primopredaje je prisustvovao i Yuan Tongjun predstavnik kompanije Sinopharm, prenose “Vijesti“.
Ministrica Gudeljević je tokom ceremonije naglasila:
„Stara kineska mudrost glasi: „Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj“, a Kina je pokazala od samog početka pandemije da je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini.“ Podsjetila je prisutne i na svu ostalu podršku Narodne Republike Kine.
„Sjetimo se donacije medicinske opreme i sredstava, medicinskih maski, PCR kitova za detekciju te Combo brzih testova koje je Kina u nekoliko navrata donirala Bosni i Hercegovini.
Današnja donacija je još jednom potvrdila opredijeljenost Kine da, uprkos svim problemima sa kojima se i sama susreće u borbi protiv pandemije, misli na druge i pomaže drugima.“
Na kraju svog obraćanja dodala je i da želi još jednom „zahvaliti prijateljskoj podršci u nadi da će veoma brzo doći dan kada će naši susreti preko maski, uz obaveznu distancu biti zamijenjeni rukovanjem rukom u ruci, otvorenog pogleda i lica, bez distance zbog moguće zaraze. Jednostavno da će ponovno sve to biti nova – stara realnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –
Više o Uslovima korištenja…

haber.ba