PRVO OBRAĆANJE GRADONAČELNICE SARAJEVA: 'Ovaj grad ne trpi oholost niti sebičnost, priča...

PRVO OBRAĆANJE GRADONAČELNICE SARAJEVA: 'Ovaj grad ne trpi oholost niti sebičnost, priča o njemu je nadvremenska' (FOTO)

14
0
SHARE
prvo-obracanje-gradonacelnice-sarajeva:-'ovaj-grad-ne-trpi-oholost-niti-sebicnost,-prica-o-njemu-je-nadvremenska'-(foto)

Benjamina Karić danas je na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva izabrana za novu gradonačelnicu Sarajeva.Kako je kazala u svom prvom obraćanju javnosti, priča o Sarajevu je nadvremenska. – Biti izabrana za gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole i fakultete, u kojem sam gradila akademsku karijeru, u kojem sam stekla iskrene prijatelje, u kojem sam zasnovala porodicu i gdje planiram živjeti do kraja života. Svojom upornošću, učenjem i predanim radom sam ostvarila sve svoje dosadašnje uspjehe. To je sve što treba za uspjeh i za rezultate i to je ono što nosim sa sobom i u Gradsku upravu Sarajeva.Zahvalna sam za veliku podršku koju imam od svoje porodice, prijatelja, studenata, partijskih drugova, radnih kolega i svih ostalih koji su bili uz mene.Sarajevo ne trpi oholost niti sebičnost. Sarajevo je starije od svake funkcije, od svakog pojedinca i toga trebamo biti svjesni u svakom trenutku. Priča o Sarajevu je nadvremenska.Niko nije pametan kao svi, zato vas pozivam da zajedničkim snagama vratimo zlatno doba Sarajeva. Hvala vam svima na velikom broju čestitki, ali moram istaknuti jednu čestitku, čestitku gospodina i velikog čovjeka Bogića Bogićevića – istaknula je Benjamina Karić. Biti izabrana za gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole…Posted by SDP BiH Sarajevo on Četvrtak, 8. April 2021.Podsjećamo, Gradsko vijeće Sarajeva izabralo je zamjenike gradonačelnice Harisa Bašića (Narod i pravda) iz reda bošnjačkog naroda i Anju Margetić (Naša stranka) iz reda hrvatskog naroda.Gradonačelnici je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka uručio i ključ grada Sarajeva.
slobodna-bosna.ba