Potvrđeno za BHRT: Federalni inspektori nastavljaju inspekciju u KCUS-u

Potvrđeno za BHRT: Federalni inspektori nastavljaju inspekciju u KCUS-u

16
0
SHARE
potvrdjeno-za-bhrt:-federalni-inspektori-nastavljaju-inspekciju-u-kcus-u

Federalna uprava za inspekcijske poslove trenutno provodi radnje iz svoje nadležnosti, a u vezi sa provjerom respiratora na Kliničko univerzitetskom centru Sarajevo, te bi u narednim danima Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo trebalo da bude informisano o rezultatima provjere.

Ovo je potvrđeno za BHRT iz Tužilaštva KS. Kako su naveli, prema informacijama koje imaju sa terena, inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove je omogućen nesmetan rad prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, kao što je prethodno omogućen i predstavnicima KTKS.

Ranije danas su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove potvrdili da federalni zdravstveni inspektori nastavljaju inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Istakli su da inspektori provjeravaju korištenje respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana COVID pacijenata.

Nakon provjere inspektori će izvještaj dostaviti Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet  koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme. 

bhrt.ba