ŠOKANTNA SAZNANJA PORTALA 'ISTRAGA': Državni tužitelj koji je boravio na KCUS-u medijima...

ŠOKANTNA SAZNANJA PORTALA 'ISTRAGA': Državni tužitelj koji je boravio na KCUS-u medijima dostavio LAŽNE INFORMACIJE o premještanju kineskih respiratora?

16
0
SHARE
sokantna-saznanja-portala-'istraga':-drzavni-tuzitelj-koji-je-boravio-na-kcus-u-medijima-dostavio-lazne-informacije-o-premjestanju-kineskih-respiratora?

No, ovu informaciju nisu mogli potvrditi iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, istaknula je za portal “Faktor” da “ne želi komentirati napise medija i da ne stoji iza dezinformacija ili bilo kakvih informacija koje nisu zavnično potvrđene iz te institucije”.Prema saznanjima istog portala, istražitelji SIPA-e su respiratore koje je nabavio FUCZ, fotografisali jučer u Respiratornom centru KCUS-a, dakle na istom mjestu na kojem se koriste već duže vrijeme.Ove informacije ubrzo je potvrdio i portal “Istraga.ba”, ali i otkrio odakle su potekle ovakve informacije.  “Svi kineski respiratori pronađeni su u Covid zoni KCUS-a, potvrđeno je za Istragu iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Respiratori su prilikom uviđaja i fotografirani. Državni tužioci uopće nisu ulazili u tu zonu. Upravo su oni izvor lažne vijesti da su respiratori uklonjeni”, stoji u Twitter objavi portala “Istraga.ba”.Informacije koje navodi portal “Istraga.ba” da su državni tužitelji, iako nisu ulazili u Respiratorni centar KCUS-a, dezinformisali javnost lažnim vijestima je posve skandalozna, neprimjerena funkciji koju obavljaju.Podsjećamo, državni tužitelj Džermin Pašić i istražitelj Tužilaštva BiH Mirza Jamaković, danas su ušli u prostorije KCUS-a, iako istragu provodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Danas su i advokati odbrane u predmetu “Respiratori” uputili pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, glavnoj državnoj tužiteljici i glavnom federalnom tužiocu u kojem ukazuju na, kako navode, neprofesionalno djelovanje državnog tužioca Džermina Pašića.
slobodna-bosna.ba