Narednih dana u BiH pretežno sunčano, temperature i do 20 stepeni Celzijusa

Narednih dana u BiH pretežno sunčano, temperature i do 20 stepeni Celzijusa

13
0
SHARE
narednih-dana-u-bih-pretezno-suncano,-temperature-i-do-20-stepeni-celzijusa

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme

Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prijepodne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stupnjeva.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra, 24. februara, moguća je dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Također i u četvrtak, 25. februara, u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Isto tako, dugotrajnija magla ili niska oblačnost u Bosanskoj krajini, na sjeveru i sjeveroistoka Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12 stupnjeva ili niža.

Dugotrajnija magla ili niska oblačnost se očekuju na sjeveru i sjeveroistoka Bosne u petak, 26. februara. Tog dana u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i Bosanskoj krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 13 ili niža, saopćeno je iz FHMZBiH.

Preuzimanje sadržajaPreuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.
tntportal.ba