Muž i žena istog dana umrli od korone: Zavoljeli su se u...

Muž i žena istog dana umrli od korone: Zavoljeli su se u srednjoj školi, bili nerazdvojni 50 godina i zajedno su otišli u smrt

14
0
SHARE
muz-i-zena-istog-dana-umrli-od-korone:-zavoljeli-su-se-u-srednjoj-skoli,-bili-nerazdvojni-50-godina-i-zajedno-su-otisli-u-smrt

Oboje su se zarazili korona virusom u januaru i oboje umrli 8. februara i to u dvije različite bolnice. Prije nego što su otišli na vječni počinak, imali su zajednički video poziv sa svojom djecom i kao da su znali šta ih čeka, oprostili su se i od njih.
“Mama je rekla tati da ljubav njenog života i da ga voli, a nama da smo najvoljenija djeca na svijetu. Tata je bio intubiran i nije mogao ništa da kaže, samo je plakao”, ispričala je njihova kćerka Blanka, koja je dobila ime po svojoj majci, a prenosi CNN.
“Ubrzo nakon toga, javili su nam da je mama umrla od korone, a pola sata poslije i da je tata preminuo. Bili smo slomljeni. Doživjeli smo ono što ni jedno dijete ne treda da doživi, izgubili smo oba roditelja u jednom danu”, rekla je Blanka.
Sve do danas, niko iz porodice ne zna kako su se zarazili. Njihova kćerka kaže da su bili u izolaciji od marta prošle godine i da nisu bili u kontaktu ni sa kim. Rijetko su izlazili, samo do prodavnice i tada su nosili su maske.
“Prvo se razboljela mama, a onda i tata”, ispričala je njihova kćerka i rekla kako su im se za sedam dana simptomi pogoršali i da su oboje prebačeni u bolnicu. Iako su željeli da budu zajedno, ipak su smješteni u različite ustanove.
Prognoze nisu bilo tako loše, ali im se roku od 24 sata stanje pogoršalo, pa je Blanka završila na kiseoniku, a Huan je intubiran. Nažalost, nisu uspejli da pobijede u ovoj najtežoj borbi u njihovom životu.
Inače, Blanka i Huan upoznali su se u srednoj školi i od tada su nerazdvojni. Vjenčali su se čim su maturirali i ubrzo nakon toga dobili četiri kćerke. Do posljednjeg dana bili zaljubljeni jedno u drugo, a njihove kćerke kažu, da su i zajedno morali i da odu na onaj svijet, jer jedno bez drugog nisu mogli, prenosi “Žena“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –
Više o Uslovima korištenja…

haber.ba