KŠC “Petar Barbarić” Travnik domaćin susreta učenika u sklopu projekta Youthfluence

KŠC “Petar Barbarić” Travnik domaćin susreta učenika u sklopu projekta Youthfluence

15
0
SHARE
ksc-“petar-barbaric”-travnik-domacin-susreta-ucenika-u-sklopu-projekta-youthfluence

Tijekom proteklog vikenda Katolički školski centar “Petar Barbarić” ugostio je mlade iz Travnika, Novog Travnika, Guče Gore, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Žepča i drugih gradova.

U suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” iz Sarajeva, Centar okupio je mlade na projektu Youthfluence koji se bavi mogućnostima koje pružaju digitalni alati u približavanju mladih Crkvi, posebno u doba pandemije.

Mladi su također dobili priliku čuti više o značaju influencinga i utjecaja medija na stavove mladih, gdje su i sami kroz grupni rad dobili priliku odabrati najpopularnije influencere.

Susret je vodio Josip Milanović, djelatnik Centra za mlade “Ivan Pavao II.” uz podršku Alena Gudala, voditelja projekata KŠC-a “Petar Barbarić”.Ovaj susret se također bavio i pitanjem zlostavljanja na Internetu, tzv. “Internet bullyinga” i alatima koji omogućuju veću razinu zaštite profila koje mladi imaju na društvenim mrežama.Posljednji dan obilježen je susretom mladih s Brankicom Raković, vlasnicom agencije za digitalni marketing i portala Lola magazin.

Brankica je mladima predstavila značaj digitalnog marketinga budući da ga i sama koristi kroz komunikaciju s tisućama pratitelja na društvenim mrežama. Ovo predavanje omogućilo je mladima bolje razumijevanje pozitivnih strana društvenih mreža i mogućnosti koje one pružaju ukoliko se koriste na pravi način.Mladi su u sklopu susreta radili na pripremi scenarija i sadržaja za emisije mladih na Youtube-u kao i na drugim društvenim mrežama.

radiovitez.ba