Završen projekat IMPROEN – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima”

Završen projekat IMPROEN – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima”

15
0
SHARE
zavrsen-projekat-improen-–-“unapredjenje-energetske-efikasnosti-u-javnim-objektima”

22.02.2021. 10:16 /
Izvor:
Akta.ba

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije implementirala projekat  IMPROEN – “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima”.
Projekt je finansirala Austrijska razvojna agencija (ADA) kroz BACID Fond kojim upravlja Austrijsko udruženje gradova i sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanje javne uprave.
Rezultat projekta IMPROEN je transfer znanja i najboljih praksi u oblasti energetske efikasnosti u javnim zgradama iz Austrije u Republiku Srpsku i BiH.
Projektni partneri su zajedički organizovali dvodnevni webinar na temu: “Efikasno upravljanje energijom i najbolje prakse u javnim objektima” namjenjen opštinskim službenicima i menadžerima za upravljanje energijom. Partneri su zajednički razvili dokumente Priručnik o upravljanju energijom u javnim zgradama i Pregled finansijskih izvora za rehabilitaciju javnih objekata, u cilju promovisanja aktivnosti na unapređenju energetske efikasnosti i investicija u rekonstrukciju javnih objekata u BiH.
Kroz projekat, lokalni opštinski službenici i menadžeri za upravljanje energijom su imali priliku da steknu nova znanja od stručnjaka iz Austrije na temu unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima, saopćili su iz LIR Evolucije.

tntportal.ba