Otkup i prodaja poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 137 miliona KM

Otkup i prodaja poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 137 miliona KM

12
0
SHARE
otkup-i-prodaja-poljoprivrede,-sumarstva-i-ribarstva-137-miliona-km

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Republici Srpskoj u četvrtom tromjesečju prošle godine iznosila je 137 miliona KM i veća je za 4,8 posto nego u istom periodu 2019, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Od tog iznosa, vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova iznosila je 99 miliona KM, dok je vrijednost otkupa od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava bila 38 miliona KM.

Vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u četvrtom tromjesečju prošle godine, u odnosu na isti period lani, veća je za 4,3 posto, a otkupa od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava veća je za 6,1 posto.

Prema grupama proizvoda, najveće učešće u ukupnoj vrijednosti otkupljenih i prodatih proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u četvrtom tromjesečju prošle godine imali su stočarski proizvodi sa 52 miliona KM, zatim proizvodi šumarstva sa 44 miliona KM, te ratarski proizvodi sa 26 miliona KM. 

biznisinfo.ba