Fauci: Moguće da ćemo nositi maske i 2022.

Fauci: Moguće da ćemo nositi maske i 2022.

16
0
SHARE
fauci:-moguce-da-cemo-nositi-maske-i-2022.

“Potpuno sam saglasan sa predsjednikom Bidenom da ćemo približivanjem jeseni i zimi – biti bliži i izvjesnom stepenu normalnosti. Ne mora da znači da će stvari izgledati kao u novembru 2019, ali bit će mnogo bolje nego što je trenutno”, rekao je Fauci u razgovoru za televiziju CNN.
Fauci je rekao i da nije u mogućnosti da predvidi kada bi SAD mogle da se vrate načinu života koji je bio uobičajen prije globalne pandemije korona virusa.
Medicinski stručnjak je istakao da su sve o čemu govori samo procjene na čiju promjenu, kako je ustvrdio, može uticati mnogo toga.
Medicinski stručnjak je istakao da su sve o čemu govori samo procjene na čiju promjenu, kako je ustvrdio, može uticati mnogo toga.
Prema njegovim riječima, najznačajniji faktor od koga će zavisiti da li će biti potrebno da građani SAD-a nose maske, je rasprostranjenost virusa u zajednici.
„Kombinacija vakcine sa malom rasprostranjenošću virusa uticat će na to da u većini slučajeva neće biti potrebe za nošenjem maski. Tada bih se osjećao veoma komotno da kažem da možemo povući maske iz upotrebe”, rekao je Fauci. prenosi “N1“.
Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti u Sjedinjenim Državama je do sada vakcinisano 63,1 miliona ljudi. Od COVID-19 je oboljelo 27,8 miliona građana. Od posljedica te bolesti preminulo je 496.112 građana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –
Više o Uslovima korištenja…

haber.ba