Direktor WHO-a za Evropu: Epidemija COVID-19 biće okončana početkom 2022.

Direktor WHO-a za Evropu: Epidemija COVID-19 biće okončana početkom 2022.

15
0
SHARE
direktor-who-a-za-evropu:-epidemija-covid-19-bice-okoncana-pocetkom-2022.

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Evropu Hans Kluge izjavio je da će epidemija koronavirusa (COVID-19) biti okončana početkom 2022. godine, javlja Anadolu Agency (AA).
U razgovoru za dansku državnu televiziju DR, Kluge je naglasio da će i 2021. biti godina COVID-19, ali godina u kojoj će se biti puno lakše upravljati epidemijom u odnosu na 2020.
Kluge smatra da je najgori scenario ostao iza nas i da postoji više podataka o virusu u odnosu na 2020. godinu, kada se prvi put počeo širiti.
Naglašavajući kako niko ne može unaprijed znati razvoj epidemije, Kluge je iznio vlastitu prognozu: “Mislim da će epidemija završiti početkom 2022.”
“I dalje će biti virusa, ali mislim da ograničenja neće biti potrebna. Ovo je optimistična poruka”, naveo je Kluge.
Govoreći i o mutacijama COVID-19, Kluge je objasnio da su mutacije normalne i da se virus pokušava prilagoditi zaraženoj osobi, ali da ga brza širenja mutacija brinu.
Rekao je da pomno prate koliko su učinkovite vakcine razvijene protiv COVID-19 zbog brzine širenja mutacija COVID-19. Podvlačeći da mutacije virus neće izbaciti iz kontrole, Kluge je naglasio kako mutacije shvataju vrlo ozbiljno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –
Više o Uslovima korištenja…

haber.ba