Rješavanje otežanog prometa kod Službe hitne pomoći

Rješavanje otežanog prometa kod Službe hitne pomoći

18
0
SHARE
rjesavanje-otezanog-prometa-kod-sluzbe-hitne-pomoci

Nakon svakodnevnih pritužbi građana na dinamiku izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska u neposrednoj blizini objekta Službe za hitnu pomoć što je prouzrokovalo već nekoliko mjeseci otežano odvijanje saobraćaja na ovom lokalitetu, na inicijativu Općine Novo Sarajevo održan je hitni sastanak sa ciljem rješavanja problema nastalih tokom realizacije ovog projekta.

Naime, radovi na izgradnji podzemne garaže su trebali biti okončani u novembru 2020. godine ali kako su se javile poteškoće sa izmiještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća na tom dijelu radovi su obustavljeni dok se ne riješe administrativno – pravne obaveze i stvore uslovi za ponovno uvođenje izvođača radova, što je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme oko odvijanja saobraćaja na ovom lokalitetu.

Donesen je zaključak da Direkcija za puteve KS, kao nadležni upravitelj, ukidanjem dijela trotoara izvrši proširenje saobraćajnice formiranjem dodatnog prostora čime će se omogućiti lakše odvijanje saobraćaja, kao i sigurno kretanje vozila hitne pomoći, te ostalih motornih vozila koja trebaju da pristupe objektu Službe hitne pomoći.

Iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo istakli su da su već pokrenuli nekoliko paralelnih procesa, te da se nastavak radova na izgradnji podzemne garaže G3 planira u narednim danima, dok će planirani rok završetka izgradnje ovog saobraćajnog objekta biti od 3 do 4 mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Read Next

14 Januara, 2021
Istraga potvrdila: Uzrok smrti mladih kod Posušja gušenje ugljen-monoksidom

14 Januara, 2021
Vlada FBIH o planu vakcinacije protiv Covid-19

14 Januara, 2021
Turska: Ministar zdravstva Koca prvi primio vakcinu protiv koronavirusa

14 Januara, 2021
Biden pozvao Senat da radi na Trumpovom opozivu