Kakanjka Maksuma Topalović izabrana za predsjednicu Mreže za izgradnju mira

Kakanjka Maksuma Topalović izabrana za predsjednicu Mreže za izgradnju mira

21
0
SHARE
kakanjka-maksuma-topalovic-izabrana-za-predsjednicu-mreze-za-izgradnju-mira

by hamidh14 Januara, 202114 Januara, 2021

Uprkos teškim događajima koji su u protekloj godini značajno uticali na njen rad – smrt osnivača Gorana Bubalo i zdravstvena kriza izazvana COVID-19 virusom – Mreža za izgradnju mira nastavlja sa svojim aktivnostima i projektima u cilju jačanja civilnog društva u Bosni i Hercegovini.

U svrhu jačanja internih organizacionih kapaciteta, Mreža je provela proces izbora novih članova i rukovodstva Upravnog odbora, kao i izbor na funkciju Predsjednika/ice Skupštine.
Komisija za izbor članova Upravnog odbora izabrala je pet novih članova, a Skupština je potvdila njihovo imenovanje:
Gordana Bulić (Tuzla)Nerdžis Čaplja, Fondacija Muharem Berbić (Visoko/Sarajevo)Dženana Dedić, Agencija lokalne demokratije (Mostar)Anja Haverić (Sarajevo)Aleksandar Žolja, Helsinški parlament građana Banjaluka (Banjaluka)
Aleksandar Žolja izabran za Predsjendika a Nerdžis Čaplja za Podpredsjednicu Upravnog odbora.
Za Predsjednicu Skupštine imenovana je Maksuma Topalović iz UG Alternative iz Kaknja.
Na Skupštini je predstavljen Izvještaj o aktivnostima Mreže za izgradnju mira za 2020. godinu, kao i novi Statut Udruženja Mreža za izgradnju mira.
Nakon usklađivanja radnih akata i formalih procesa, planirano je ponovno održavanje Skupštine na kojoj će se diskutovati o operativnim radnim planovima za 2021. godinu.
Lista učesnika Skupštine:
Abida Pehlić, Udruženje “Novi put”Adnan Mervić, Fondacija Muharem BerbićAleksandar Bundalo, UG „Nešto Više“Aleksandar Žolja, Helsinški parlament građana Banja LukaAnja Haverić, kandidatkinja za članstvo u Upravnom odboru Mreže za izgradnju miraAzra Pita Parente, Fondacija Publika za kulturni, socijalni i edukativni razvoj u BiHDamir Šačiragić, Riječi mira BiH i Udruženje “Rosen Metod Centar”Dženana Dedić, Agencija lokalne demokratije MostarEnisa Raković, Udruženje „Glas žene“ BihaćJasmin Jašarević, PRONI Centar za omladinski razvoj BrčkoMaksuma Topalović, UG Alternative KakanjMichele Parente, Forum ZDFSeida Sarić, Žene za žene InternationalRandall Puljek-Shank, Mirovna akademija
Lista učesnica iz Upravnog odbora:
1.         Gordana Bulić
2.         Anja Haverić
3.         Nerdžis Čaplja
Lista učesnika osoblja Mreže za izgradnju mira:
1.         Nataša Maksimović, predsjednica Mreže za izgradnju mira
2.         Snježana Ivandić Ninković
3.         Maida Zagorac
4.         Marinela Domančić
5.         Minel Abaz
6.         Mirjana Ribić
7.         Elma Demir

kakanjinfo.com