VITEZ: Objavljena Preliminarna lista odobrenih projekata NVO

VITEZ: Objavljena Preliminarna lista odobrenih projekata NVO

30
0
SHARE
vitez:-objavljena-preliminarna-lista-odobrenih-projekata-nvo

Općina Vitez je u studenom prošle godine raspisala Javni poziv za financiranje projekata nevladinih organizacija iz Proračuna općine Vitez za 2020. godinu.

Organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine pozvane su da dostave prijedloge projekta koji su sukladni razvojnim ciljevima općine Vitez iz sljedećih prioritetnih oblasti na zadane teme:

EKOLOGIJAUnaprjeđenje i zaštita okolišaSOCIJALNA POLITIKA I ZDRAVSTVO

            2.1. Zaštita fizičkog i mentalnog zdravlja djece sa teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i drugih osoba koje se ne mogu brinuti o sebi        3. SPORT             3.1. Podizanje svijesti mladih o važnosti sporta kroz natjecateljske aktivnosti i treninge                4. KULTURA  I MLADI              4.1. Promocija kulturno umjetničkog stvarateljstva i uključivanje stanovništva u kulturne sadržaje (folklor, kulturno nasljeđe, rukotvorine, promocije knjiga…)Prema odredbama Javnog poziva iznos sredstava za odobrene projekte nije mogao biti manji od 2.000,00 KM  niti veći od 5.000 KM po jednom projektu.

Općinsko povjerenstvo za ocjenu projekata objavilo je danas preliminarnu rang listu odobrenih projekata za nevladin sektor, koju možete pogledati u nastavku:

radiovitez.ba