Konaković o prevarama u Mostaru: Kradu druge, a i unutar svojih kandidata

Konaković o prevarama u Mostaru: Kradu druge, a i unutar svojih kandidata

13
0
SHARE
konakovic-o-prevarama-u-mostaru:-kradu-druge,-a-i-unutar-svojih-kandidata

Predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković oglasio se povodom informacija o izbornoj krađi u Mostaru, do kojih se došlo nakon ponovnog brojanja glasova na pojednim glasačkim mjestima.

“Ako se prebroje sve kutije u Mostaru, pokazat će se koliko je tačna krilatica da je važno ko broji, a ne ko glasa. Najbolji dokaz od svih do sada o tome kako vlast provodi izbore jeste ovaj u Mostaru. Kradu druge, a kradu i unutar svojih kandidata”, napisao je Konaković na Twitteru.

Ako se prebroje sve kutije u Mostaru pokazace se koliko je tacna krilatica da je vazno ko broji, a ne ko glasa. Najbolji dokaz od svih do sad kako vlast provodi izbore jeste ovaj u Mostaru. Kradu druge, a kradu i unutar svojih kandidata. #mostar #izbori2020— Dino Konakovic (@DinoKonakovic) January 13, 2021

Podsjetimo, nakon što je CIK ponovo prebrojao glasove s nekoliko biračkih mjesta u Mostaru utvrđene su nepravilnosti i dopisivanje glasova za Stranku demokratske akcije.

To je povuklo brojne reakcije o regularnosti lokalnih izbora u ovom gradu, a čak se i član Glavnog odbora SDA u Mostaru Zijat Mušić ogradio od takvih radnji.

Na prevaru je ranije ukazao član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić.

“Desetine glasova Bh. Bloka prebačeno je u glasove SDA koalicije i to samo u nekoliko otvorenih kutija. Posebna smijurija su preferencijski glasovi unutar SDA koalicije, oni su upisivali više od 100 glasova kandidatima po biračkom mjestu. A onda se SDA-ovci hvale svojim ‘glasovima’”, kazao je u nedjelju Čengić.

I član Predsjedništva BiH Željko Komšić u međuvremenu je pozvao Centralnu izbornu komisiju da razmotri mogućnost ponovnog prebrojavanja svih glasova u Gradu Mostaru.

“S obzirom na to da iz dana u dan svjedočimo brojnim neregularnostima, smatram da se svi glasovi u Mostaru moraju iznova brojati uz prisustvo svih raspoloživih kapaciteta CIK-a, pa i međunarodnih posmatrača”, rekao je Komšić.

pressmedia.ba