UPITNIK ZA PRIVREDNIKE

UPITNIK ZA PRIVREDNIKE

17
0
SHARE
upitnik-za-privrednike

Ovaj upitnik je izrađen u okviru projekta „Istraživanje upotrebe IKT-a u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, koji podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA). Na osnovu izrađenih preporuka, JICA ima namjeru pružiti konkretnu podršku malim i srednjim preduzećima u BiH u smislu digitalizacije i generalno upotrebe IKT-a.
Cilj upitnika je istražiti upotrebu informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT) u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini. Svjedoci smo da zbog epdemije COVID-19, veliki broj preduzeća koji nije mogao odgovoriti zahtjevima socijalnog udaljavanja, bili su primorani da zaustave svoje poslovanje. Uzmajući u obzir veliku štetu privrednika i radnika u privatnom sektoru zbog epidemije, podrška sektoru mlalih i srednjih preduzeća kroz i ovakav vid projekta ključan je za održavanje privrede u životu. Kako su se mjere zaključavanja povećale, povećala se i potražnja za e-poslovanjem, internetskom promocijom, prodajom i kućnom dostavom.
U tom kontekstu, promocija korištenja IKT-a, posebno e-poslovanja, važna je za mala i srednja preduzeća kako bi svoje poslovanje održali profitabilnijim, održivim i otpornijim na slične krize u budućnosti.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i informacijama koje ćete podijeliti sa nama.
Za sva dodatna pitanja 032 445 833, kontakt osoba je Velida Abazović
Upitnik
Popunjen upitnik dostavite na velida@zeda.ba

zeda.ba