Okerić izrazio podršku kadrovskom kapacitiranju MUP-a KS

Okerić izrazio podršku kadrovskom kapacitiranju MUP-a KS

18
0
SHARE
okeric-izrazio-podrsku-kadrovskom-kapacitiranju-mup-a-ks

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić posjetio je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, gdje je sa resornim ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem razgovarao o obezbjeđivanju optimalnih uslova i pretpostavki za rad i djelovanje ovog resornog ministarstva i Uprave policije.

Kako je istakao predsjedavajući Okerić, Skupština i Vlada KS će nastaviti sa podrškom ovom ministarstvu i njenoj Upravi policije kako u kadrovskom kapacitiranju Ministarstva tako i u njegovom materijalno- tehničkom opremanju, a sve u cilju unapređenja sigurnosti u KS.

“Skupština KS će podržati svaku reformsku aktivnost koja će unaprijediti zakonske okvire i propise u ovoj oblasti, a što je pokrenuto još 2019. godine kroz usvajanje izmjena i dopuna kantonalnih zakona o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima”, podsjetio je Okerić.

Ministar Katica je kao jedan od osnovnih prioriteta svog budućeg rada istakao stvaranje neophodnih pravnih i finansijskih pretpostavki za upošljavanje novih policijskih službenika, obzirom da je evidentan njihov nedostatak i da se neminovno javlja potreba popunjavanja Uprave policije ovim kadrovima. Istovremeno, razgovaralo se i obezbjeđivanju sredstva za ovu namjenu u budžetu KS za 2021. godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Read Next

12 Januara, 2021
Husić-Mehmedović za TVSA: Prioritet modernizovati visoko obrazovanje

12 Januara, 2021
TVSA/VIDEO Sarajevo bi novog gradonačelnika trebalo dobiti krajem marta

12 Januara, 2021
TVSA: Premijera predstave “Schindlerov lift” u Kamernom

12 Januara, 2021
Kvalifikacije za EURO 2021 u odbojci: BiH poražena od Turske