Memić za BHRT: Teško je kada te prave budalom, ja idem glavom...

Memić za BHRT: Teško je kada te prave budalom, ja idem glavom kroz beton, ali ćemo doći do kraja

28
0
SHARE
memic-za-bhrt:-tesko-je-kada-te-prave-budalom,-ja-idem-glavom-kroz-beton,-ali-cemo-doci-do-kraja

Teško je kada te pravosuđe pravi budalom i kada ideš glavom kroz zid, ali mi ćemo se i dalje boriti i doći do kraja borbe, rekao je za BHRT Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“Idem glavom kroz zid, kroz beton, ali ćemo doći do kraja. Moramo se boriti i zbog drugih. Ovo je mene debelo koštalo, ali ovo je moj neki inat zbog Dženana. Ja sam njega izgubio, ali neka nekome bude lakše””, rekao je Memić gostujui u emisiji “BHT1 uživo”.

Memić objašnjava se nekoliko puta radilo vještačenje slučaja, te da se može vršiti i bezbroj puta, ali da se ne može dokazati da je u pitanju saobraćajna nesreća, kao i da je cijeli slučaj od početka namješten.

“Ponovljeno vještačenje je pokazalo da se ne radi o saobraćajnoj nesreći. Vještak saobraćajne struke je donio komad štoka kombija i pokazao da glava ne može to udubljenje uraditi. Sve je krenulo iz Kliničkog centra, tu noć kada se desilo na Ilidži. Naknadno su doneseni komadi stakla, nešto što ne odgovara. Vještak mašinske struke je rekao da farovi na kombiju T4 nisu razbijeni, a oni su donijeli komade stakla.Krenulo je od Sebije Izetbegović u Kliničkom centru, odmah je krenulo namještanje tu noć”, naglasio je Memić.

Udruženja “Dženan Memić” i “Put pravde” koja se bore za istinu u slučajevima stradanja Dženana Memića i Davida Dragičevića uputila su danas zahtjev za ostavku predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milana Tegeltije i svih članova VSTS-a, a glavni razlog za to je, kako Memić ističe, nemoral predsjednika Tegeltije.

“Glavni razlog je nemoral predsjednika VSTS-a, jer kada se biraju članovi VSTS-a jedan od uslova je visokomoralne osobe, a o Tegeltiji svako malo neki snimak, pravosuđe je nula”, ističe Memić.

Memić podsjeća da se, zajedno sa advokatom Ifetom Faragetom, bezbroj puta obraćao i strancima za pomoć u rješavanju ovog slučaja, ali da se rješenja ipak moraju pronaći u bh. pravosuđu, te da se građani moraju probuditi i boriti, jer su ipak oni ti koji plaćaju članove pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini.

bhrt.ba