Benaid Kalajdžić: Borit ću se za red, rad i pravdu u Mostaru!

Benaid Kalajdžić: Borit ću se za red, rad i pravdu u Mostaru!

18
0
SHARE
benaid-kalajdzic:-borit-cu-se-za-red,-rad-i-pravdu-u-mostaru!

Benaid Kalajdžić je legenda Grada Mostara i skokova sa Starog mosta. Cijeli životni vijek posvetio je ovom simbolu ljubavi i mira, a dao je i značajan doprinos prilikom obnove “Starca“, preko kojeg je 2004. među prvima prešao i sa kojeg je i noći svečanog otvaranja među prvima skočio.

Danas je kandidat BH bloka za Gradsko vijeće Mostara u gradskom području Stari grad, vjerujući da njegovo iskustvo i znanje mogu značajno doprinijeti boljem Mostaru u budućim godinama.
– Zahtijevat ću rad, red i pravdu za Mostar. Ukoliko osvojim mandat u Gradskom vijeću, svim silama ću se boriti za sugrađane, njihov bolji život i ostvarenje prava koja im pripadaju. U fokusu mog djelovanja bit će sport i sportisti. Mladi iz našeg grada u budućnosti Mostar i Bosnu i Hercegovinu mogu i trebaju predstavljati bez organizacijskih poteškoća i razmišljanja da li će uspjeti prikupiti sredstva za prevoz i smještaj, najavljuje Kalajdžić.
Poseban fokus djelovanja bit će Stari most i stari dio grada, za koji je posebno vezan.
– Snažno ću se zalagati za gradnju šetališta ispod Starog mosta, sa koje bi gosti i turisti imali predivan pogled na most. Također, želim istaći probleme sa fekalijama i neprijatnim mirisima koje nam u Starom gradu proizvodi loš sistem kanalizacija. To u budućem vremenu ne smije biti slučaj. Želim izaći na ulice i kao vijećnik tamo – na licu mjesta raditi na rješavanju problema koje bi mi prijavljivali sugrađani. Također, akcenat će biti na borbi za bolje sutra ugroženih kategorija stanovništa u Mostaru. I dosad sam se borio za bolji život sugrađana slabijeg imovinskog stanja, te za više hrane i sredstava u javnim kuhinjama, dodaje Kalajdžić.
Podsjeća i da je ponosno među prvima stao u odbranu grada, da je istaknuti sportski radnik koji je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na svjetskim takmičenjima u visinskim skokovima, te da za njega politika predstavlja častan posao kojim se bori za bolje sutra svojih sugrađana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –
Više o Uslovima korištenja…

haber.ba