Pomoć ženskom preduzetništvu

Pomoć ženskom preduzetništvu

27
0
SHARE
pomoc-zenskom-preduzetnistvu

Privredna komora FBiH upriličila je u četvrtak konferenciju za medije u cilju predstavljanja projekta “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja”, čime je ujedno simbolično  obilježen i 19. novembar – Međunarodni dan poduzetnica.
Projekat “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja” implementira Privredna komora FBiH u saradnji s Gender Centrom FBiH.
Cilj projekta je osnaživanje i podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog – online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju istim.
Prelazak na online poslovanje nameće se kao neminovnost za sve privredne subjekte, jer ublažava posljedice i omogućava nastavak poslovanja online putem.
Kao najugroženiju skupinu privrednih subjekata u implementaciji online poslovanja Privredna komora FBiH prepoznala je poduzetnice, te im se realizacijom ovog projekta pod pokroviteljstvom Gender centra FBiH želi pružiti podrška u implementaciji online poslovanja i osamostaljivanju.
Izrada online alata poduzetnicama pogođenim koronavirusom u okviru ovog projekta podrazumijeva edukaciju o vođenju alata za online poslovanje, te izradu web stranice, web shopa i društvenih mreža prilagođenih računarskoj i mobilnoj verziji.
Prisutnim su se obratili  Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH, gđa Lejla Hodović ispred Gender centra FBiH, te predstavnice kompanija na čijem čelu ili u vodećim upravljačkim strukturama su žene.
– Privredna komora FBiH je u okviru svakodnevnih aktivnosti kontinuirano težila ka promociji, edukaciji i većoj zastupljenosti žena u svim sektorima. Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa dodatni je izazov za sve poduzetnice i žene u biznisu, a naročito u implemetaciji novog, online načina poslovanja, što su nam ujedno i sugerisale naše članice, te smo tim povodom u saradnji sa Gender centrom FBiH inicirali realizaciju ovog projekta. Današnjim simboličnim predstavljanjem projekta  “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja” želimo obilježiti i Međunarodni dan poduzetnica, uz poruku da svaka kriza, pa i ova je prilika, za podršku i ohrabrivanje većeg broja žena u poduzetničke i menadžerske vode, gdje ćemo mi u Privrednoj komori FBiH u predstojećem periodu nastaviti još intenzivnije aktivnosti koje imaju svojstven cilj – veći broj poduzetnica i žena na upravljačkim pozicijama – istaknuo je Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH.

biznisinfo.ba