Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske želi privući investitore

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske želi privući investitore

20
0
SHARE
ministarstvo-privrede-i-preduzetnistva-republike-srpske-zeli-privuci-investitore

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske saopštilo je da je u prethodnom periodu pokrenulo nekoliko značajnih aktivnosti s ciljem privlačenja investitora za ulaganje u različite privredne sektore.
– Kao dio šire kampanje realizovani su promotivni video spot i prateća brošura, redizajniran je veb sajt namijenjen stranim investitorima, te su osmišljeni i kreirani slogan, logotip i druga idejna rješenja koji se koriste u svrhu promocije privrednih potencijala Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.
Iz Ministarstva napominju da je strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske, uprkos pojavi i širenju virusa korona i proglašenja pandemije, stvaranje povoljnih uslova za investicije kao jednu od ključnih razvojnih politika.
– U cilju privlačenja stranih investitora i promocije poslovnog ambijenta osmišljen je slogan `Srpska – Republika mogućnosti` koji ističe sve potencijale, investicione mogućnosti i komparativne prednosti za direktne strane investicije u Republiku Srpsku – ističe se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da ovaj promotivni video spot prikazuje najznačajnije karakteristike Republike Srpske, kao i brojne prednosti za ulaganje među kojima su prirodni potencijali, industrijski resursi, geografski položaj i saobraćajna povezanost.
– Video spot, dostupan na Youtube kanalu Ministarstva privrede i preduzetništva, preveden je na engleski, ruski i njemački jezik, te dostavljen svim predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, kako bi se investicioni potencijali približili stranim investitorima, ali i građanima Republike Srpske u dijaspori – navodi se u saopštenju.
Iz Ministarstva ukazuju da video-spot prati i istoimena promotivna brošura u kojoj je u pisanoj formi i na ilustrovan način predstavljena Republika Srpska, kao i sve pogodnosti koje se nude investitorima.
Brošura je prevedena na engleski i ruski jezik, te je prvenstveno namijenjena predstavljanju Republike Srpske na sajmovima, privrednim forumima i sličnim događajima u inostranstvu.
– Internet portal namijenjen investitorima http://investsrpksa.vladars.net/ redizajniran je i tehnički unaprijeđen, te predstavlja mjesto gdje je na jednostavan način moguće pronaći tačne i pravovremene informacije o važećoj pravnoj legislativi, investicionim projektima, sektorima za ulaganje sa najvećim komparativnim prednostima, kao i drugim informacijama od značaja za potencijalne investitore – napominju iz Ministarstva.
U saopštenju se naglašava da su gotovo sve aktivnosti finansirane iz donatorskih sredstava, a projekat je najvećim dijelom podržan od Međunarodne finansijske korporacije, članice Grupacije Svjetske banke iz Projekta poboljšanja poslovnog okruženja, koji se realizuje uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije.
– Predstavljanje Republike Srpske i promocija njenih investicionih potencijala je kontinuirana aktivnost koju će Ministarstvo privrede i preduzetništva, u saradnji sa drugim ministarstvima Vlade Republike Srpske, realizovati i u budućnosti – dodaje se u saopštenju.
Iz Ministarstva privrede i preduzetništva ističu da će promocija potencijala Republike Srpske za privlačenje investitora biti od izuzetnog značaja u periodu nakon pandemije virusa korona, kada će se promotivna kampanja intenzivirati “s obzirim da postoji realna mogućnost za povećan interes investitora u prostor jugoistočne Evrope”.

biznisinfo.ba