Berilo pred izbore raspisao konkurs, uslove ispunjava njegova stranačka kolegica i odlazeća...

Berilo pred izbore raspisao konkurs, uslove ispunjava njegova stranačka kolegica i odlazeća predsjedavajuća Općinskog vijeća Trnovo

12
0
SHARE
berilo-pred-izbore-raspisao-konkurs,-uslove-ispunjava-njegova-stranacka-kolegica-i-odlazeca-predsjedavajuca-opcinskog-vijeca-trnovo

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo (SDA) raspisao je nekoliko dana pred izbore javni konkurs za prijem namještenika, a za koji su sumnja da je namijenjen odlazećoj predsjedavajućoj Općinsko vijeća Općine Trnovo Emini Mehmedagić (SDA).

Konkurs je raspisan za radno mjesto “tehnički sekretar”, a kao jedan od uslova navedena je i diploma srednje škole odnosno “Gimnazije ili Srednje škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije”. Upravo Srednju školu grafičkih tehnologija, dizajna i multimedija završila je predsjedavajuća Emina Mehmedagića.

Sumnju u to da se konkurs štimi predsjedavajućoj Općinskog vijeća Trnovo na svom Facebook profilu izrazio je kandidat Četvorke za načelnika Trnova Elvedin Tatarević.

“Ovako izgleda konkurs u Općini Trnovo par dana pred izbore. Jedan od uslova jeste Srednja grafička škola. Zamolio bih sve osobe koje ispunjavaju uslove da se prijave na ovaj konkurs, da vidimo da li je konkurs namijenjen bivšoj predsjedavajućoj. Koliko smo jaka općina i koliko smo napredovali da nam trebaju dva tehnička sekretara. Nadam se reviziji diploma u Općini Trnovo ša da se vidi koliko ne/stručnih ljudi radi na poslovima za koje nisu kvalifikovani”, poručio je Tatarević.

(PRESS)

pressmedia.ba