I Milavica iz DF-a za ekspertsku Vladu KS

I Milavica iz DF-a za ekspertsku Vladu KS

26
0
SHARE
i-milavica-iz-df-a-za-ekspertsku-vladu-ks

Zastupnik DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo Sead Milavica oglasio se o najavljenoj smjeni Vlade KS koju vodi SDA zajedno sa DF-om i SBB-om.

On je kazao kako je DF u potpunosti svjesna da građane Kantona, kao i cijele BiH, u narednom kratkom periodu očekuje najmanje trostruka kriza: zdravstvena, ekonomska i psihološka.

“Vrijeme je da zaista struka zauzme najvažniju ulogu u sljedećim nužnim i odgovornim procesima i mi smo već u tom smislu za ministricu zdravstva ponudili nestranačku osobu dr. Draženku Maličbegović, iskusnu eksperticu u području javnog zdravstva koja je u ime države BiH od početka pandemije komunicirala sa svim glavnim međunarodnim zdravstvenim organizacijama. Nekome se prijedlog nije svidio iz razloga politčke trgovine, nekima iz niskih nacionalističkih strasti, što je sada i nebitno, pa je ova bitna pozicija i dalje upražnjena, a zdravstvo u Kantonu bez ozbiljnog liderstva”, navodi Milavica.

Dalje navodi kako je DF spriječena da učestvuje u radu Vlade KS jer im je onemogućeno da imenuju ministra zdravstva, resora koji je pripao njima.

“Stranke trebaju preuzeti odgovornost kada je u pitanju provođenje politika i strategija zbog kojih su dobili glasove. Sada nije vrijeme za ideološke finese i lične obračune, pa nam naša savjest i politička odgovornost nalažu da se u vrijeme nadolazeće velike krize posvetimo najboljim ekspertnim rješenjima. Naša podrška u tom smislu ide formiranju Vlade eksperata u svim oblastima djelovanja jer će kriza evidentno zahvatiti sve dijelove društva i utjecati na sve građane bez iznimke”, naveo je Milavica.

(Raport)

pressmedia.ba