Vlada RS-a pred padom! Nešić odbio Dodikov poziv

Vlada RS-a pred padom! Nešić odbio Dodikov poziv

22
0
SHARE
vlada-rs-a-pred-padom!-nesic-odbio-dodikov-poziv

Izlazak DNS iz vladajuće koalicije sa SNSD-om uzdrmala je vlast u Republici Srpskoj, posebno što se to dešava u vrijeme izborne kampanje za lokalne organe vlasti.

Iako lider SNSD-a pokušava da u javnosti ostavi utisak da mu je svejedno, nije baš tako jer je u pitanju raskid sa koalicionim partnerom koji mu je bio sve do sada glavna podrška u vlasti, javlja BN.

Dodik je rekao da je zbog najnovije situacije u koaliciji zakazao za večeras sastanak lidera vladajućih stranaka u Banjoj Luci.

Dodik kaže da mu je žao što je DNS izašao iz koalicije. Smatra da su “prenalglili i malo pretjerali”.

“Kako će se stvari odvijati dalje vidjet ćemo narednih dana. U Banjoj Luci večeras imamo sastanak lidera koalicije. Pozvan je i gospodin Nešić (Nenad) kako bi objasnio način šta je u pitanju”, kazao je Dodik.

Kako BN saznaje Nešić je na poziv ekpresno odgovorio: – Ne dolazim!.

Skupštinsku većinu, koju vodi SNSD, čini SP, NDP Dragana Čavića, Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, dva poslanika tzv. Obrenove grupe, kao i poslanici dvije stranke nastale nakon izbora, tako što su mandate stranaka na čijim listama su bili prenijeli u novoformirane stranke. To je DEMOS Nedeljka Čubrilovića, bivšeg zamjenika predsjednika DNS-a i SPS Gorana Selaka, bivših socijalista Petra Đokića.

U međuvremenu počeo je sastanak koji je zakazao Dodik.

Sastanku prisustvuju lideri SNSD-a Milorad Dodik, Demosa Nedeljko Čubrilović, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Živko Marjanac.

Prisutni su potpredsjednci SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Tokom dana lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je Nenadu Nešiću da nije pristojno drugima lijepiti etikete koje se odnose na njega i njegovu struju u DNS-u, a to su, kaže, gramzivost, zloupotreba položaja i zgrtanje para.

Potpredsjednica SNSD-a, Željka Cvijanović rekla je da izlazak DNS-a iz koalicije ne remeti ni izborni proces, ni funkcionisanje Vlade.

Na sastanak, koji je sazvao SNSD došli su svi koalicioni partneri, osim DNS-a, koji je takođe pozvan.

(SB/BN)

pressmedia.ba