Najavljena gradnja zdravstvenog centra

Najavljena gradnja zdravstvenog centra

16
0
SHARE
najavljena-gradnja-zdravstvenog-centra

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik Radovan Višković danas su u Srebrenici najavili izgradnju specijalne zdravstvene ustanove za liječenje ljekovitom vodom iz Gubera, koja će biti u državnom vlasništvu, a u sastavu Instituta “Miroslav Zotović” iz Banjaluke.
Dodik je rekao da je loša privatizacija dovela do toga da srebrenička Banja “Guber” godinama ne radi i da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da se ovaj prirodni kapacitet privede namjeni i počne koristiti u zdravstvene svrhe.

On je napomenuo da će ovo biti državno vlasništvo i da privatnici neće moći da mešetare sa ovim prirodnim dobrom, kao što je činjeno.
“Izražavam zadovoljstvo što su se konačno stvorili uslovi da se ide dalje. To je već odlučeno i treba da se isfinansira putem sredstava Vlade Republike Srpske i da se osposobi ova bolnica, odnosno javna ustanova”, istakao je Dodik.
On očekuje da će sve biti završeno za maksimalno dvije godine, što zavisi i od sudskih sporova i eventualnih mogućih žalbi na ove procese.

biznisinfo.ba