Misija “Šestoaprilska nagrada” – novi test odanosti Sebiji Izetbegović je pred Enrom...

Misija “Šestoaprilska nagrada” – novi test odanosti Sebiji Izetbegović je pred Enrom Suljić

15
0
SHARE
misija-“sestoaprilska-nagrada”-–-novi-test-odanosti-sebiji-izetbegovic-je-pred-enrom-suljic

Enra Suljić, u društvu prepoznatljivija po svojoj ulozi pratiteljice Sebije Izetbegović, nego li kao ljekar, zajedno sa Džemalom Najetovićem predložena je za Odbor za dodjelu Šestoparilske nagrade Grada Sarajeva.

Kako je PRESS već pisao, u ovom odboru trebalo bi da zamjene Hadžana Konju i Dženanu Zlatar.

Hadžan Konjo novogradski je kadar, pa samim time nepodoban za bilo kakvu poziciju koju dodjeljuje SDA, dobitnik je najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, dok je Dženana Zlatar istaknuta dugogodišnja članica SDA, profesorica poznata po svom obrazovanju, dignitetu i integritetu.

Ne bi bilo potrebe za njihovom promjenom u ovom Odboru da ovogodišnji cilj dodjele Šestoaprilske nagrade nije da se za istu predloži i na koncu nagrada i dodjeli Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Nakon zadatka koji je dobila Suljić od Izetbegović po pitanju Ljekarske komore, ovo će biti za nju novi test odanosti direktorici KCUS-a.

Ukoliko se uzme u obzir da je nedosanjana želja prof. Izetbegović upravo ova nagrada, sigurni smo da će Enra dati sve od sebe, a i da će mlađahni Abdulah Skaka biti podrška na svoj način ovoj ideji.

Međutim, kako stvari sada stoje moglo bi se desiti da Enra ostane nevidljiva i njen glas nevažan, obzirom da prijedlog Odbora potvrđuje Gradsko vijeće, a hoće li biti većine u Gradskom vijeću nakon lokalnih izbora, pitanje je. 

Da ne bude ona stara – Džabe ste krečili!

pressmedia.ba