Delić: “Važno je jedino ono što ostavimo iza sebe”

Delić: “Važno je jedino ono što ostavimo iza sebe”

15
0
SHARE
delic:-“vazno-je-jedino-ono-sto-ostavimo-iza-sebe”

                Danas su na lokalitetu Parka šume Mojmilo nosioci lista Četvorke Ajša Saračević (SDP), Alem Logo (NiP), Vernes Ćosić (NS) i Anel Smajić (NBL) zajedno s kandidatom za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Adnanom Delićem ozvaničili početak svoje kampanje.

“Danas smo simbolično posadili nove vrijednosti. Ovime želimo poslati poruku svim građanima Novog Grada da ćemo donijeti nove vrijednosti u našu općinu i da želimo iza sebe ostaviti trajno dobro. Mnogi su izgubili povjerenje u institucije, ali i u ljude. Mi želimo vratiti nadu i povjerenje da u ovoj državi stvari mogu biti mnogo bolje, transparentnije i u korist građana i cijele zajednice. Želim poslati poruku da je važno jedino ono što damo i ostavimo iza sebe.”, izjavio je Adnan Delić, kandidat Četvorke za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo. 

Ujedinjeni u misiji novih vrijednosti, novog, drugačijeg pokreta i politike okrenute čovjeku, ovim simboličnim gestom sadnje pet sadnica višegodišnjeg ukrasnog drveća poslali su poruku kakav će temelj njihovog djelovanja biti.

Kampanje su stvar trenutka, a učinjena dobra stvar ličnog naslijeđa i odgovornosti prema zajednici.

“Svjedoci smo da upravo nauštrb zelenih površina imamo brojne zgrade i druge često neprimjerene objekte. U modernim, razvijenim društvima je pravilo da za jedno posječeno drvo morate posaditi čak četiri nova stabla. Mislim da je upravo ovo simbolika našeg zajedničkog rada i sam rast ovog drveća predstavljat će novu vrijednost za Općinu Novi Grad”, izjavio je Alem Logo, nosilac liste Naroda i Pravde za Vijeće Općine Novi Grad. 

“Smatram da samo zajedničkim snagama možemo promijeniti stvari nabolje jer nam je to kao ʻobičnimʼ pojedincima nemoguće. Iskreno se nadam da ćemo kao Četvorka zajedno rasti s ovim drvećem jer, ako to bude slučaj, značajan napredak za sve građane i građanke je logičan epilog”, izjavio je Anel Smajić, nosilac liste NBL-a za Vijeće Općine Novi Grad. 

pressmedia.ba