Čelik traži pojašnjenje: Kako ćemo jesti s maskama na licu?

Čelik traži pojašnjenje: Kako ćemo jesti s maskama na licu?

27
0
SHARE
celik-trazi-pojasnjenje:-kako-cemo-jesti-s-maskama-na-licu?

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS hitno pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12.10.2020.godine, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

– Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita građana, molim vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.g.

– Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno da pojasnite – da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor bez obzira na kvadraturu prostora? Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše navedenu naredbu – naveo je Čelik u dopisu Kriznom štabu.

Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba.

(FENA)

pressmedia.ba