Milion KM podijeljeno privrednicima u Živinicama

Milion KM podijeljeno privrednicima u Živinicama

22
0
SHARE
milion-km-podijeljeno-privrednicima-u-zivinicama

Na račune poslovnih subjekata sa područja Grada Živinice koji su ostvarili pravo na jednokratnu novčanu podršku uplaćena su sredstva u okviru Programa mjera podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa Covid-19.
Kao što je gradonačelnik Samir Kamenjaković najavio, iz budžeta Grada Živinice izdvojen je milion KM za podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice koji su ispunjavali kriterijume javnog poziva.

Kao posljedica korona virusa došlo je do smanjenja privrednih aktivnosti i proizvodnje, što je značilo i pad prihoda koji su ekonomski oslabili privredne subjekte, tako da će pomoć od milion KM značajno ubrzati oporavak privrede na teritoriji Grada Živinice.
Gradonačelnik Kamenjaković je naveo da je Grad Živinice imao suficit od 1,2 miliona KM i da je u ovom slučaju taj novac proslijeđen za pomoć privredi.
Ubrizgavanje ovog novca u privredu, sigurno će pomoći poslodavcima i uposlenicima koji su ostali finansijski uskraćeni za tri mjeseca zbog zabrane rada.
Osim finansijske pomoći, Grad Živinice indirektno je pomogao privrednim subjektima, tako što je ukinuo komunalne naknade u periodu od četiri mjeseca za vrijeme trajanja pandemije.

biznisinfo.ba