U PREDSJEDNIŠTVU BIH DANAS SE RADI PUNOM PAROM: JEDNA REDOVNA I DVIJE...

U PREDSJEDNIŠTVU BIH DANAS SE RADI PUNOM PAROM: JEDNA REDOVNA I DVIJE VANREDNE SJEDNICE

17
0
SHARE
u-predsjednistvu-bih-danas-se-radi-punom-parom:-jedna-redovna-i-dvije-vanredne-sjednice

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović za danas je zakazao tri sjednice, jednu redovnu i dvije vanredne.

Sarajevo, BiH – 22. juli 2020: Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovnoj sjednici donijelo odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja COVID-19, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera opštinama Tomislavgrad i Drvar ( Samır Jordamovıc – Anadolu Agency )

Redovna sjednica Predsjedništva BiH zakazana je za 11:00 sati, a na njoj će se razgovarati o šest važnih tema koje se tiču pandemije, EU puta, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija, trgovine ljudima i inicijative o stavu za “Mali Šengen”.

Nakon te sjednice bit će održana vanredna sjednica koju zahtjeva Milorad Dodik s tačkom dnevnog reda o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

Nakon izjašnjavanja o toj temi uslijedit će vanredna sjednica na zahtjev Željka Komšića s jednom tačkom dnevnog reda – priznavanje nezavisnosti Kosova.

Za očekivati je da prijedlozi Dodika i Komšića “padnu” s obzirom da je već ranije najavljeno kako Komšić i Džaferović neće podržati Dodikovu inicijativu, baš kao ni što Dodik neće dati zeleno svjetlo za priznanje Kosova na sjednici koju je zatražio član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Ipak obje vanredne sjednice dat će elana za nove populističke izjave u javnosti, s toga je veoma važno šta će se zapravo dešavati na redovnoj sjednici gdje će se razmatrati pitanja koja se tiču života građana BiH.

hayat.ba