Sarajevski olimpijski bazen dobija najmoderniji fitness centar u gradu

Sarajevski olimpijski bazen dobija najmoderniji fitness centar u gradu

19
0
SHARE
sarajevski-olimpijski-bazen-dobija-najmoderniji-fitness-centar-u-gradu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek, danas su potpisali Sporazum o rekonstrukciji, u svrhu otvaranja najmodernijeg fitness centra u sklopu bazena, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ovom rekonstrukcijom, Grad Sarajevo ulaže u modernizaciju, funkcionalnost i održivost jednog od svojih prvih kapitalnih projekata. Sarajevo kao olimpijski grad zaslužuje reprezentativan olimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima pogodnim za organizaciju i održavanje vrhunskih sportskih, edukativnih, rekreacijskih projekata, ali i plivačkih mitinga i takmičenja. Osim toga, na ovaj način nadopunjujemo postojeću sportsku infrastrukturu u našem gradu. Svi projekti u koje ulažemo ostaju trajna vrijednost Sarajeva i njegovih građana”, istakao je Skaka.
Peštek je kazao da se ovom investicijom dobija ogroman prostor za najbolji fitness centar u gradu.
“Projektom koji ćemo realizirati uz podršku Grada Sarajeva i gradonačelnika Skake, dodatno ćemo obogatiti ponudu i upotpuniti ugođaj i ambijent našim korisnicima”, rekao je Peštek.
Zatvaranje terase Olimpijskog bazena Otoka je jedna od investicija koja će se realizirati kreditom kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

biznisinfo.ba