PREMINULA DVA MUŠKARCA: NA KORONU U RS-U POZITIVNE JOŠ 74 OSOBE

PREMINULA DVA MUŠKARCA: NA KORONU U RS-U POZITIVNE JOŠ 74 OSOBE

16
0
SHARE
preminula-dva-muskarca:-na-koronu-u-rs-u-pozitivne-jos-74-osobe

U posljednja 24 sat, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sveti Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju testirano je 579 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 74 osobe u Republici Srpskoj.

Ilustracija

Radi se o 42 muške i 32 ženske osobe, od kojih je 17 mlađe, 46 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banja Luke, osam iz Doboja, Šest iz Teslića, četiri osobe su iz Foče, po tri iz Kneževa, Trebinja i Čelinca, dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Vlasenice, Gacka, Zvornika, Kotor Varoša, LJubinja, Modriče, Stanara, Šekovića i Lopara.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Zvornika i muškarcu starije životne dobi iz Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.414 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 281 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U RS se od novog virusa korona do sada oporavilo ukupno 5.375 osoba, a testirano je ukupno 72.378 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 184, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u općim bolnicama 123.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.298 osoba, a nadzor je završen kod 54.977 osoba.

hayat.ba