Evo 11 industrija na koje je COVID-19 pozitivno uticao

Evo 11 industrija na koje je COVID-19 pozitivno uticao

21
0
SHARE
evo-11-industrija-na-koje-je-covid-19-pozitivno-uticao

Nedavna studija investicijske publikacije sa sjedištem u Velikoj Britaniji Invezz, otkriva 11 industrija na koje je COVID-19 najviše pozitivno uticao.
U vrijeme ekonomske krize bez presedana, postojale su neke industrije koje su iznenađujuće dobro poslovale. Ovo je lista prvih jedanaest.

Knjige
Tržište kafe za kućnu upotrebu
Online sportske igre i gaming
Oprema za vježbanje i teretane u kućnim uslovima
Luksuzne maske za lice
Oprema za vrt
Sredstva za pranje ruku
Online kupovina namirnica i pripremljenih kompleta za jelo
Online poruke i video konferencije
Zabavni online servisi
Izleti

Invezz navodi kako je Microsoft Teams i njegov sistem poruka i video konferencija u aprilu dosegao novi dnevni rekord od 2,7 milijardi minuta sastanka, što je porast od 200%.
Ovo istraživanje takođe navodi kako se predviđa da će tržište jednokratnih maski za lice porasti za čak 53% od 2020. do 2027. To će pokušati iskoristiti kompanije poput Prade, Guccija i Balenciage kako bi profitirale od otvaranja ovog novog unosnog tržišta.
David Merry iz Invezza kaže kako je nekim kompanijama pandemija koja je za mnoge bila užasna za poslovanje zapravo pružila priliku, a one bile dovoljno hitre da je iskoriste.
– Neke su se našle u pravo vrijeme na pravom mjestu a neke od njih samo su zbog pandemije ubrzale sa aktivnostima – kaže Merry dodajući kako će agilne kompanije pronaći način da prežive i drugi talas koronavirusa ako do njega dođe.
D. Hadžić

biznisinfo.ba