U Sarajevu najviše zaraženih koronavirusom

U Sarajevu najviše zaraženih koronavirusom

14
0
SHARE
u-sarajevu-najvise-zarazenih-koronavirusom

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je još 255 uzoraka na prisustvo koronavirusa od čega ih je 48 pozitivno na COVID-19, potvrđeno je iz ove ustanove.

Kako se navodi, u Kantonu Sarajevo 33 pozitivna uzorka.

Također, u Travniku je sedam pozitivnih uzoraka, u Visokom četiri, u Kaknju dva, a u Olovu i Fojnici po jedan pozitivni uzorak. 

U izolatoriju Podhrastovi smještena su 23 pacijenta (dva manje nego jučer), ali četiri su na intenzivnoj njezi. U izvještaju Zavoda od jučer, navodilo se da su dva pacijenta na mehaničkoj potpori pri disanju.

U istom izvještaju, od nedjelje, doznali smo da imamo 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od ovog broja njih sedam, odnosno 63,63 posto, pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Na sreću, proteklih dana nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 74.

Do danas su u Kantonu Sarajevo potvrđene 4.287 zaraženih osoba, od čega je 3.914 oporavljenih od COVID infekcije. U periodu od 31. augusta do 14. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 651 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

pressmedia.ba