U GACKU SE STRASTI NE SMIRUJU

U GACKU SE STRASTI NE SMIRUJU

18
0
SHARE
u-gacku-se-strasti-ne-smiruju

Nakon objavljivanja vijesti da su SDA i SNSD u Gacku postigli dogovor oko podrške Dr. Ognjenu Milinkoviću u Gacku se strasti ne smiruju. Rukovodstvo lokalnog SNSD-a je postala meta najprizemnije kampanje koja je poprimila oblike koji izlaze iz civilizacijskih granica.

Prema našim izvorima iza ovih orkestriranih napada stoji lokalni SDS, koji ne može da se pomiri sa činjenicom da će nakon skoro 30 godina u Gacku izgubiti vlast.

Društvene mreže su pune karikatura, video klipova i komentara koji odišu mržnjom, ksenofobijom i islamofobijom.

Sve ovo se odražava i na krhke međunacionalne odnose i položaj povratnika Bošnjaka koji su počeli doživljavati neprijatnosti.

U vezi novonastale situacije pitali smo Halida Čustovića, nosioca liste SDA za OV Gacko za komentar.

Mogu reći da sam iznenađen i zgrožen sa onim što posljednih dana do mene dolazi. Nije mi jasno čemu sve ovo ? Kad je SDS i načelnik Radmilović dobivao glasove Bošnjaka tad je bilo u redu sarađivati sa nama? Posebno ovo boli na ličnoj ravni, jer mene svi znaju u Gacku kao čovjeka koji je svima pomagao ne gledajući na vjeru i naciju. Nije bilo akcije koja je donosila dobro stanovnicima Gacka a da ja nisam učestvovao u njoj. A sada takva mržnja prema meni i muslimanima.Bošnjaci  kao politički narod su donijeli odluku da politički podrže jednog od dvojice kandidata. To je naše legitimno pravo, i mislim da smo dobro izabrali. Nema tog pritiska koji me može natjerati da promijenim odluku, naprotiv poslije ovakvih ispada i uvreda sam samo sigurniji u put koji sam odabrao. Ako se odmah neprestane sa ovim tražit ćemo zaštitu viših organa vlasti kao i međunarodnih organizacija u BiH. U uslovima prijetnji, ponižavanja i zastrašivanja nije moguće provesti izborni proces.Još jednom ponavljam, ovo nije savez ni protiv koga nego savez za bolje Gacko i Srbima i Bošnjacima.Na kraju molim sve političke aktere da smire emocije i  da se natječemo u dobru i znanju. Dajte da vidimo ko ima bolje projekte za Gacko, ko ima bolje načine da ih finansira ? Nemojte trovati narod  bespotrebnim i nadam se davno prevaziđenim temama. Učinimo nešto za dobrobit svih građana Gacka i Bosne i Hercegovine.

hayat.ba