SAD: Trump traži smrtnu kaznu, za informaciju 100.000 dolara

SAD: Trump traži smrtnu kaznu, za informaciju 100.000 dolara

13
0
SHARE
sad:-trump-trazi-smrtnu-kaznu,-za-informaciju-100.000-dolara

Dvojica policajaca, starosti 31 i 24 godine koji su u službu primljeni prije 14 mjeseci, teško su ranjeni u oružanom napadu kojeg je na njihovo vozilo tokom patrole u subotu navečer izvela nepoznata osoba.

Za informacije o napadaču na policijsku patrolu u Los Angelesu, u saveznoj američkoj državi Kaliforniji, ponuđena je nagrada od 100.000 dolara.

Šerif Alex Villanueva na Twitteru je zatražio pomoć stanovništva u potrazi za napadačima te naveo kako će biti data nagrada od 100.000 dolara. Villanueva je naveo kako se dvojica teško ranjenih policajaca oporavljaju.

”Ne znamo kakve će posljedice imati u dužem periodu, ali su preživjeli napad”, rekao je on.

“Ukoliko podlegnu povredama, za ubicu je potrebno provesti brzo suđenje i smrtnu kaznu. Nema drugog načina da to bude zaustavljeno”, naveo je američki predsjednik Donald Trump reagujući na ranjavanje policajaca.

Kandidat na predsjedničkim izborima Joe Biden naveo je kako je nasilje nad policajcima neprihvatljivo.

Update: One male deputy and one female deputy were ambushed as they sat in their patrol vehicle. Both sustained multiple gunshot wounds and are in critical condition. They are both currently undergoing surgery. The suspect is still at large.

— LA County Sheriffs (@LASDHQ) September 13, 2020

pressmedia.ba