OVAJ KANTON JE ODLUČIO DA SVADBENA SLAVLJA OGRANIČI NA 30 OSOBA

OVAJ KANTON JE ODLUČIO DA SVADBENA SLAVLJA OGRANIČI NA 30 OSOBA

13
0
SHARE
ovaj-kanton-je-odlucio-da-svadbena-slavlja-ogranici-na-30-osoba

U Zapadnoherceglvačkom kantonu svadbena slavlja ograničena su na 30 osoba, a rad svih ugostiteljskih objekata najkasnije do ponoći.

Ilustracija

Ove odluke je donio Štab civilne zaštite tog kanton na današnjoj izvanrednoj sjednici u Širokom Brijegu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Podsjetimo kako je već iz ovog Kantona upozoravano na to da su svadbena slavlja najveći izbor zaraze, te da su pojačavane kontrole poštivanja mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Odluke na organizaciju svadbenih svečanosti će se primjenjivati od 22. septembra 2020. godine, a rad svih ugostiteljskih objekata na snagu stupa odmah. Kako je pojašnjeno u ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera.

Također je naloženo Upravi za inspekcijske poslove da sukladno zakonu prekršiteljima izriče najstrože mjere, odnosno zatvaranje objekta ukoliko se ne budu poštivale mjere koje su na snazi.

Iz Kriznog štaba ZHK navode kako s ovim mjerama žele zaustaviti daljnji rast i smanjiti broj novozaraženih osoba, ali i smanjiti pritisak na zdravstveni sistem tog Kantona.

hayat.ba