Što učiniti kad vam se zablokira mobitel

Što učiniti kad vam se zablokira mobitel

32
0
SHARE
sto-uciniti-kad-vam-se-zablokira-mobitel

Foto: Pixabay

Smrzavanje ekrana smartphonea, blokiranje uređaja i slične muke dogodit će se prije ili kasnije.
Za razliku od starijih telefona kojima je, uz malo čeprkanja po poleđini, bilo jednostavno izvaditi i ponovno umetnuti bateriju i tako prisilno restartati neposlušni uređaj, kod smartphoneova je baterija najčešće integrirana, čime ste ostali bez te mogućnosti. Što, dakle, učiniti?
Prva opcija je, naravno, držanje dugmeta u trajanju od oko 20 sekundi, što u većini slučaja djeluje. No, ako to nije upalilo, ostaje vam još nekoliko mogućnosti koje bi mogle pomoći.
Kod Android telefona možda ćete, uz dugme za paljenje, morati istovremeno držati i dugme za pojačavanje ili smanjivanje zvuka. Ako jedno ne djeluje, pokušajte drugo, također u trajanju od oko 20 sekundi.
Slično je i kod iPhonea, kod kojih će pak biti potrebno istovremeno držati dugme za zaključavanje ekrana i “home”, odnosno dugme za povratak na početni ekran.
Ako vam se problem sa smrzavanjem ekrana često događa, pokušajte ugasiti i deinstalirati nepotrebne aplikacije i osloboditi memoriju prebacivanjem viška fotografija i videa na računar, a ne zaboravite ni na redovito ažuriranje operativnog sistema.
Izvor: N1

Članak je preuzet sa portala www.breza-x.com putem RSS Čitača.