Visočki pijanista Bartolomej Stanković predstavlja BiH na festivalu klasične muzike Lovran Classic

Visočki pijanista Bartolomej Stanković predstavlja BiH na festivalu klasične muzike Lovran Classic

46
0
SHARE
visocki-pijanista-bartolomej-stankovic-predstavlja-bih-na-festivalu-klasicne-muzike-lovran-classic

Treći festival klasične muzike Lovran Classic održat će se od 10. do 18. septembra, a na programu je pet koncerata u kinu Sloboda te na Trgu sv. Ivana u Lovranu, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Rijeci.

Organizatorica festivala Jelena Tihomirović najavila je otvaranje festivala 10. septembra nastupom Trija Laurus u kinu Sloboda. Uz nju, u triju su Metod Sironić i Giovanni Genovese.

Dan poslije, 11. septembra, nastupit će Le Trio, odnosno sopranistica Marija Lešaja, Eda Rimanić na flauti i Iva Ljubičić Lukić na klaviru, a 15. septembra pijanist iz BiH Bartolomej Stanković predstavit će svoj projekt Balkan Madness i promovirati novi CD.

U četvrtak 17. septembra Metod Sironić, Jelena Tihomirović i Marta Karolina Cader izvest će program nazvan “U prijateljstvu”. Kako je kazao Sironić, program se izvodi u okviru programskog pravca Doba moći Europske prijestolnice kulture, a obuhvatit će djela domaćih i stranih skladatelja koja se na neki način tiču povijesti Rijeke ili njenog političko-društvenog okruženja. Tom prigodom praizvest će se skladba mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika.

Festival Lovran Classic zaključuje koncert Kalamos kvinteta na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu.

Bernard Koludrović iz tvrtke Rijeka 2020 istaknuo je da ovaj festival pokazuje kako se na najbolji način može odgovoriti problemima u organizaciji izazvanih pandemijom. Koncerti Bartolomeja Stankovića i “U prijateljstvu” prihvaćeni su na javnom natječaju kao zasebna događanja za izvedbu u sklopu programa EPK, a organizatori su odlučili njih i koncert Lovran Classic prirediti kao jedinstveno događanje i tako omogućiti slušanje čak pet koncerata na festivalu, rekao je.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

 

Visoko.co.ba/GlasIstre.hr