Pojačane aktivnosti povodom početka nove školske 2020/21.godine

Pojačane aktivnosti povodom početka nove školske 2020/21.godine

18
0
SHARE
pojacane-aktivnosti-povodom-pocetka-nove-skolske-2020/21.godine

Kao i prethodnih godina Uprava policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i ove godine provodi pojačane planske aktivnosti povodom početka nove školske godine. Navedene aktivnosti će biti usmjerene, prije svega, na povećanje stepena sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a provodit će se u okviru akcije pod nazivom  „SIGURNA DJECA – OSIGURANA BUDUĆNOST“.

Jedan od osnovnih ciljeva ove akcije je poboljšanje stanja sigurnosti djece, odnosno učenika kao učesnika u saobraćaju, te nastojanje da učenici nauče saobraćajna pravila, da im se ukaže na opasnosti koje ih očekuju kao učesnike u saobraćaju, čime se smanjuje mogućnost za nastanak neželjenih posljedica.

Planirane aktivnosti će se realizovati, između ostalog, pojačanim prisustvom policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova i drugih mjesta gdje učenici prelaze preko saobraćajnih traka, a gdje postoji realna opasnost. Ovakav pristup predstavlja  dodatno upozorenje svim učesnicima u saobraćaju na poštivanje saobraćajnih propisa.

POZIVAMO VOZAČE – VOZITE OPREZNO, a naročito u blizini škole, gdje se u svakom trenutku može očekivati da učenici pokušaju prijeći kolovoz.

MOLIMO RODITELJE-  još jednom upozorite svoju djecu  na opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i  pokažite im najsigurniji put od kuće do škole.

GRAĐANI – PRIJAVITE nesavjesne vozače pozivom na besplatan broj telefona broj 122, jer na taj način doprinosite sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Sve navedene aktivnosti će se realizovati uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su naložene od strane nadležnih kriznih štabova u cilju sprečavanja širenja korona virusa na našem području.

                                                                                                                                                                                                                                        URED KOMESARA