Već danas će se razvedriti: Evo i kakvo će vrijeme biti do...

Već danas će se razvedriti: Evo i kakvo će vrijeme biti do utorka sljedeće sedmice

24
0
SHARE
vec-danas-ce-se-razvedriti:-evo-i-kakvo-ce-vrijeme-biti-do-utorka-sljedece-sedmice

Jutros je u centralnoj i istočnoj Bosni oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano.
Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Drvar 9; Ivan Sedlo, Sanski Most 10; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor, Srebrenica 11; Banja Luka, Doboj, Sarajevo, Tuzla, Zenica 12; Zvornik 13; Grude 14; Gradačac 16; Široki Brijeg, Stolac 17; Trebinje 19; Neum 20; Mostar 22; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i ne suviše visoke temperature ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti jake. Na jugu sunčanije u odnosu na ostatak zemlje. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana kada će se djelimično pojačati osjet sparine.
Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu zemlje do 30 °C. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne pretežno sunčano. Dnevna temperatura oko 24 °C.
U subotu sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 27 do 33 °C.
U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne i u Krajini je moguća magla. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 28 do 34 °C.
U ponedjeljak jutro u Krajini pretežno oblačno. U ostatku zemlje sunčano. Tokom dana u Bosni porast naoblake. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 °C.
U utorak prije podne u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu od 27 do 33 °C, javlja Federalna hidrometeorološki zavod.
Radio Sarajevo