VITEZ: Kod dvoje 19-togodišnjaka pronađena droga

VITEZ: Kod dvoje 19-togodišnjaka pronađena droga

39
0
SHARE
vitez:-kod-dvoje-19-togodisnjaka-pronadjena-droga

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je pet krivičnih djela.

Sinoć su, u ulici Kralja Petra Krešimira IV, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik, izvršili kontrolu i pregled osoba M.V., rođen 2001. godine i Š.O., rođena 2001. godine. Tom prilikom kod M.V. je pronađeno 5 zamotuljaka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok su kod Š.O. pronađena 2 slična zamotuljka, kao i 2 pvc vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres ugostiteljskog objekta u kojem je prema prikupljenim operativnim saznanjima, osoba N.B., rođen 1963. godine prodavao opojne materije. Prilikom pretresa pronađena je kutija od cigareta u kojoj se nalazilo 5 zamotuljaka sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i pvc vrećica u kojoj se nalazilo 20 zamotuljaka slične sadržine. 

Istog dana, oko 20,30 sati, u mjestu Ščitovo, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu osobe S.Z., rođen 1996. godine iz Zenice. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

Jučer, u ranim jutarnjim satima, PS Bugojno je prijavljeno da je u naselju Vrbanja, općina Bugojno, od strane NN počinitelja ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke “Chrysler Voyager”, austrijskih registarskih oznaka, godina proizvodnje 2007., vlasništvo Š.R. Prema prijavi, vozilo je u vrijeme krađe bilo parkirano na parking prostoru u blizini kuće prijavitelja u navedenom naselju.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno koji su osigurali lice mjesta, te pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji, u cilju rasvjetljavanja prijavljenog krivičnog djela.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 283 prekršajna naloga, od  kojih je 165 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača.

(URED KOMESARA)


Članak je preuzet sa portala www.radiovitez.ba putem RSS Čitača.