Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” pobjednici ICESCO svjetskog takmičenja na arapskom jeziku

Učenici Medrese “Osman ef. Redžović” pobjednici ICESCO svjetskog takmičenja na arapskom jeziku

43
0
SHARE
ucenici-medrese-“osman-ef.-redzovic”-pobjednici-icesco-svjetskog-takmicenja-na-arapskom-jeziku

Svjetska islamska organizacija za odgoj, obrazovanje i kulturu ICESCO sa sjedištem u Rabatu (Maroko) danas je objavila imena pobjednika svjetskog takmičenja „Bejan“ u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku organiziranom za pojedince, obrazovne institucije i zemlje kojima arapski jezik nije maternji.
Takmičenje je organizirano za tri obrazovna nivoa, a nominacije su pored tekstualnog dijela sadržavale i kratki video u trajanju od 4 minute.

Medresa „Osman-ef. Redžović“ nominirala je učenika 2a razreda, Nasera Šabića, koji se zajedno sa polaznicima Interaktivnog kursa arapskog jezika: Aminom Lemeš, Ajšom Herceglijom, Adnom Handžić, i Medinom Kubat predstavio pjesmom na arapskom jeziku „Svijet nakon COVID-19“ i u konkurenciji srednjih škola, takmičarska grupa Evropa i Azija, ispred Tajlanda, zauzeli prvo mjesto i osvojili vrijednu nagradu.

Pored pomenutih učenika, u projektu su sudjelovalil i Ahmed Smailbegović, Ahmed Herceglija, Ali Jusić, Adha Hindija, Kustura Amna, Sara Suljić i Fatima Silajdžić.
Projektom je rukovodio profesor Arapskog jezika, Suad Smailhodžić.

“Ovaj uspjeh čini me neizmjerno sretnim. Već nekoliko godina zahvaljujući razumijevanju menadžmenta škole realiziramo Interaktivni kurs arapskog jezika putem kojeg đacima koji žele i mogu više to možemo i pružiti. Ova nagrada je najbolja potvrda da naši napori nisu uzaludni. Još jednom čestitam našim pobjednicima i zahvaljujem se svima koji su nam dali podršku. Nastavićemo sa novim projektima i izazovima“, kazao je profesor Smailhodžić.

Članak je preuzet sa portala www.breza-x.com putem RSS Čitača.