INFORMACIJA ZA JAVNOST, 01.09.2020.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 01.09.2020.GODINE

32
0
SHARE
informacija-za-javnost,-01092020.godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 31.08.2020.godine oko 14,45 sati u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez, policijski službenici PS Vitez izvršili su kontrolu i pregled osobe T.R. iz Viteza, kod kojeg je zatečena jedna stabljika indijske konoplje. U nastavku aktivnosti, policijski službenici PS Vitez u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u ulici Miroslava Krleže, općina Vitez, izvršili su pretres stana koje koristi D.B.. Tom prilikom pronađena je suha zeljasta materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 31.08.2020.godine policijski službenici PS Fojnica uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Krađe“, koje je izvršeno dana 20.08.2020.godine u trgovačkoj radnji koja se nalazi u ulici Bosanska, općina Fojnica. Krivično djelo je prema prijavi izvršeno krađom muške torbice sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem u iznosu oko 6.500,00 KM, vlasništvo R.N. iz Fojnice.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su počinioci predmetnog krivičnog djela S.P. rođen 1970.godine i J.Š. rođen 1968.godine, obadvojica iz Sarajeva.

Protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Krađe“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 184 prekršajna naloga, od  kojih je 115 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

                                                          URED KOMESARA